Ποια μεζεδάκια να διαλέξω για το πάρτυ γενεθλίων του παιδιού;

  Πλησιάζουν τα γενέθλια και σκεφτόμαστε τον μπουφέ. Τι να προσφέρουμε; τι θα αρέσει;  τι να προτιμήσουμε; Από τα πρώτα κριτήρια είναι πόσων χρονών είναι το παιδί.

 Όσο πιο μικρό είναι (άρα και η παρέα του που θα συμμετέχει στο πάρτυ) τόσο πιο απλές και κλασσικές γεύσεις τους αρέσουν. Πχ. τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί, ή κρουασανάκια με σοκολάτα, κρουασανάκια βουτύρου. Οι κοτομπουκίτσες και τα κεφτεδάκια είναι πάντα από τα πολύ αγαπημένα τους, όπως και πίτσα μαργαρίτα ή ζαμπόν-τυρί, καθώς και οι μπόμπες είτε με γαλοπούλα-τυρί, είτε με ζαμπόν-τυρί.

  Για τους μεγάλους που θα συνοδεύουν τα παιδιά μπορείτε να διαλέξετε ο,τιδήποτε σας αρέσει. Οι περισσότεροι μεγάλοι τρώμε σχεδόν τα πάντα!

  Όσο μεγαλώνει η ηλικία, οι γονείς απομακρυνόμαστε από την επιλογή πολύ πολύ μαλακών υφών, μπορούμε πλέον να δώσουμε στα παιδιά και κάτι πιο τραγανό. Τα παιδιά μπαίνουν σε διαδικασία να δοκιμάσουν και μάλιστα σε ένα πάρτυ, όπου χαίρονται και διασκεδάζουν με τους φίλους, είναι ακόμη πιο εύκολο να δοκιμάσουν νέες, πιο πολύπλοκες γεύσεις! Σπανακοτυροπιτάκια, τυροκροκέτες, μπόμπα με τόνο, πίτσα σπέσιαλ, κρεπούλες, spring rolls, μια σπιτική πίτα, γεμιστά κουλουράκια Θεσσαλονίκης...

  Ώσπου φτάνουν στην εφηβεία κι έχουν πλέον δική τους άποψη! συνήθως ξέρουν όχι μόνο τι αρέσει στους ίδιους, αλλά και στην παρέα τους. Ρωτήστε το παιδί σας ποια είναι τα αγαπημένα τους σνακ, τι θα ευχαριστούσε το ίδιο και τους φίλους του. Είναι σπουδαίο για το ίδιο να αισθάνεται πως μεγαλώνει και μπορεί να παίρνει αποφάσεις!

  Από την άλλη, μπορεί να όλοι να μεγαλώνουμε, αλλά οι παιδικές, απλές γεύσεις δεν ξεπερνιούνται ποτέ! Σε όποια ηλικία και να είμαστε πάντα θα τσιμπάμε άλλη μια κοτομπουκίτσα, άλλο ένα κρουασανάκι για τον καφέ, άλλο ένα κεφτεδάκι για την μπύρα...

 
  Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη επιθυμία που δεν υπάρχει στον κατάλογό μας, με την έγκαιρη παραγγελία σας θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Έλλη από Χειροποίητον
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας, προσφέρουμε με την καρδιά μας!