Πώς θα πάρουν όγκο τα κρουασάν;

Πώς θα γίνουν τα κρουασάν αφράτα και φουσκωτά;

δεν είναι καθόλου δύσκολο!

λίγη υπομονή  και θα τα απολαύσετε!



Η ζύμη του κρουασάν περιέχει μαγιά.

Για να γίνουν τα κρουασάν αφράτα και φουσκωτά πρέπει να δώσουμε χρόνο στη μαγιά να δουλέψει.

Βγάζουμε τα κρουασανάκια από την κατάψυξη και τα απλώνουμε αραιά σε ταψί, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους καθώς θα φουσκώνουν. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, καθώς τους αρέσει πολύ η υγρασία, και τα αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Όσο πιο ζεστή η θερμοκρασία περιβάλλοντος (ως 40 βαθμούς) τόσο πιο σύντομα θα φουσκώσουν. Σε ένα κρύο περιβάλλον θα χρειαστούν περισσότερες ώρες.
Έπειτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο ή στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.



Αν δοκιμάσετε να τα ψήσετε απευθείας από την κατάψυξη, θα ψηθούν, θα πάρουν χρώμα, όμως δεν θα έχετε το αφράτο γευστικό αποτέλεσμα, ούτε τον όγκο που μπορούν να έχουν.


Tip: χτυπήστε ένα αυγό με λίγες σταγόνες νερό και αλείψτε τα πριν τα βάλετε στο φούρνο να ψηθούν. Θα πάρουν ακόμη ομορφότερο χρώμα και θα γίνουν πιο γυαλιστερά!


Αν πάλι δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε καθόλου, δείτε τον κατάλογό μας με τα έτοιμα ψημένα  PARTY SNACKS που μπορούμε να σας ετοιμάσουμε. Θα σας λύσει τα χέρια! σίγουρο αποτέλεσμα που θα αφήσει όλους ικανοποιημένους και σε εσάς περισσότερο χρόνο, για να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε! https://www.xeiropoiiton.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CE%B...



Έλλη από Χειροποίητον
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας, προσφέρουμε με την καρδιά μας! png