Πώς θα πάρουν όγκο τα κρουασάν;

Η ζύμη του κρουασάν περιέχει μαγιά. Για να γίνουν τα κρουασάν αφράτα και φουσκωτά πρέπει να δώσουμε χρόνο στη μαγιά να δουλέψει. Βγάζουμε, λοιπόν, τα κρουασανάκια από την κατάψυξη, τα απλώνουμε αραιά σε ταψί, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους καθώς θα φουσκώνουν, και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη για τουλάχιστον δύο ώρες. Όσο πιο ζεστή η θερμοκρασία περιβάλλοντος (ως 38 βαθμούς) τόσο πιο σύντομα θα φουσκώσουν. Σε ένα κρύο περιβάλλον θα χρειαστούν περισσότερες ώρες. Έπειτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο ή στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά. Αν δοκιμάσετε να τα ψήσετε απευθείας από την κατάψυξη, θα ψηθούν, θα πάρουν χρώμα, όμως δεν θα έχετε το αφράτο γευστικό αποτέλεσμα, ούτε τον όγκο που μπορούν να έχουν.
Tip: χτυπήστε ένα αυγό με ελάχιστο νερό και αλείψτε τα πριν τα βάλετε στο φούρνο να ψηθούν. Θα πάρουν ακόμη ομορφότερο χρώμα και θα γίνουν πιο γυαλιστερά!
Έλλη από Χειροποίητον