Πώς να ψήσω τα σφολιατοειδή;

Τα μεζεδάκια με σφολιάτα είναι ό,τι  πιο εύκολο στο ψήσιμο!
Δεν χρειάζεται να περιμένετε να ξεπαγώσουν. Είτε παγωμένα, είτε όχι, θα ψηθούν και θα φουσκώσουν κανονικά!


Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς αν βάλετε αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς αν χρησιμοποιήσετε αερόθερμο, για περίπου 5 λεπτά.


Στο μεταξύ βάζετε στο ταψί σας ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζετε στη σειρά τα τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια που θέλετε να ψήσετε.

Χτυπάτε ένα αυγό με ελάχιστο νερό και περνάτε από πάνω τα πιτάκια με ένα πινέλο.


Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο) μέχρι να τα δείτε να πάρουν ένα λαχταριστό χρυσορόδινο χρώμα.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αερόθερμο μπορείτε να βάλετε να ψήνονται 2-3 λαμαρίνες μαζί, με την προϋπόθεση  πως θα έχετε το νου σας στα 12 λεπτά περίπου , να ανταλλάξετε θέσεις στην πάνω με την κάτω λαμαρίνα και να συνεχίσετε το ψήσιμο.



Αυτό ήταν! σας έσπασε τη μύτη η μυρωδιά;

είναι κιόλας έτοιμα να τα απολαύσετε ζεστά - ζεστά ή κρύα!


Έλλη από Χειροποίητον
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας, προσφέρουμε με την καρδιά μας
 png