Πώς ψήνουμε πίτσα;

Θέλετε να πετύχετε όμορφα ξεροψημένο ψωμάκι και λαστιχωτό τυρί καθώς θα ψήνετε την πίτσα; εύκολο!



 Η πίτσα μας έχει προψημένη ζύμη. Έτσι μπορείτε, αν την διατηρείτε σε απλή ψύξη-συντήρηση, να την βάλετε απευθείας στο φούρνο. Εάν την έχετε στην κατάψυξη είναι καλό να την αφήσετε να ξεπαγώσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν την ψήσετε, θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα, χωρίς να βγάλει υγρασίες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


Σημαντική ερώτηση: ο φούρνος σας ψήνει καλά σε ταψάκι μιας χρήσεως;

Πολλοί φούρνοι -κυρίως παλαιότεροι- αντανακλούν ανάποδα τη θερμότητα σε ανοιχτόχρωμα σκεύη. Αυτά μπορεί να είναι σκεύη αλουμινίου, πυρέξ, αλουμινόχαρτα, λευκά πυρίμαχα κτλ.
Σε αυτή την περίπτωση βγάλτε την πίτσα από το ταψάκι μιας χρήσεως.

Βάλτε στην λαμαρίνα του φούρνου σας (αυτή που σας έδωσε ο κατασκευαστής) ένα αντικολλητικό χαρτί και ακουμπήστε την πίτσα εκεί, χωρίς να λαδώσετε.



Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς , στη μεσαία σχάρα.

Αν ο φούρνος σας δεν ψήνει ομοιόμορφα, κατεβάστε τη λαμαρίνα σας πιο κάτω.

Αφήστε την να πάρει ωραίο χρώμα και καλή σας απόλαυση!

Έλλη από  Χειροποίητον
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας, προσφέρουμε με την καρδιά μας!


 png