Τυροκροκέτες με τραγανή κρούστα και ζουμερή καρδιά!

  Ανάρπαστα γίνονται αυτά τα μικρά τυρένια μπαλάκια!

πόσο απολαυστικό να σπάει η εξωτερική τους κρούστα ανάμεσα στα δόντια και να λαστιχώνει το τυράκι με το δάγκωμα!

  Αν δεν τις πάρετε από εμάς έτοιμες τηγανισμένες, πώς θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα;

  Σε αυτή την περίπτωση θα παραλάβετε τις τυροκροκέτες μας κατεψυγμένες έτοιμες για τηγάνισμα. Εσείς θα συνεχίσετε να τις διατηρείτε στην κατάψυξη ως και έξι μήνες.

 Όποτε αποφασίσετε να τις τηγανίσετε ή να τις ψήσετε δε θα τις ξεπαγώσετε πάνω από πέντε λεπτά.

  Αν τις τηγανίσετε θα βάλετε σε φριτέζα να κάψει αρκετό λάδι (προτιμήστε καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο) όπως ετοιμάζουμε για να τηγανίσουμε λουκουμάδες. Αφού πραγματικά κάψει, τότε βυθίζεται τη φριτέζα με τις παγωμένες τυροκροκέτες. Μην απομακρυνθείτε, τηγανίζονται πολύ γρήγορα!
Ανακινείστε τη φριτέζα σας μια - δυο φορές και θα τις δείτε πως ήδη θα έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα. Είναι έτοιμες! τις βγάζετε να στραγγίξουν από το λάδι, κατά προτίμηση σε μια σήτα. Όλη η διαδικασία του τηγανίσματος δεν παίρνει πάνω από δυο λεπτά!

 Αν τις ψήσετε θα βάλετε το φούρνο σας να προθερμανθεί πολύ καλά στου 220 βαθμούς για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στρώνετε στο ταψί σας ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείται τις τυροκροκέτες όπως είναι παγωμένες, λίγο αραιά τη μία από την άλλη. Ψήνετε για περίπου 12 λεπτά. Στο φούρνο χάνουν λιγάκι το ολοστρόγγυλο σχήμα τους.

  Τις σερβίρετε ζεστές και τις απολαμβάνετε!
Κρύες τρώγονται εξίσου ευχάριστα, αλλά καθώς το τυρί θα κρυώνει, θα χάνει την ελαστικότητά του.

  Καλή επιτυχία!
  Έλλη από Χειροποίητον
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας, προσφέρουμε με την καρδιά μας!
 png